30/Mayıs/2019

Devlet Personel Başkanlığı Kamu Personel İstihdamı Daire Başkanı Ziyaret Edildi.

Değerli Kardeşlerim;

Devlet Personel Başkanlığı Kamu Personel İstihdamı Daire Başkanı Sn Hanife ÖZER Hanım bugün(30.05.2019) makamında ziyaret edilerek DHMİ, Tarım ve birçok Kuruma olumlu görüş beyan etmeleri sonucu kardeşlerimizin atamalarında vermiş olduğu desteklerden dolayı Derneğimiz Genel Başkanı Salih ÇETİN tarafından teşekkür plaketi kendilerine verilmiştir.

Ziyarette aşağıdaki hususlar görüşülmüştür:
1) Kamuya ilk defa ataması yapılacakların 2019 Mayıs tercihleri kurumların kadroları geç bildirmesinden dolayı 2019 Haziran ayı içerisinde tercihlerin alınıp aynı ay içerisinde kamuya yerleştirmekte ilişkin kura töreninin yapılabileceği bildirilmiştir.
2019 yılında 3 yerleştirme dönemi olacağından, yerleştirmelerin 3 bölünerek yapılacağı belirtilmiştir.

2)İlk defa atamalarda DHMİ gibi kurumlara da kardeşlerimizden idari unvanlara atamalarının yapılması talep edilmiştir. Bu konuda gerekli girişimler yapılacağı belirtilmiş ve gerekli işlemler yanımızda yapılmıştır.

3) 2018 Aralık ayında ilk defa kamuya yerleştirilenlerden SAĞLIK Bakanlığına atananların bir çoğunun hala göreve arşiv araştırması ve güvenlik soruşturmasından dolayı hala göreve başlatılmadıkları, ancak diğer kurumlarda birçok kardeşimizin göreve başladığı, bu durumun bundan sonraki tercihlerde gözönüne alınacağı dile getirilmiş, yanımızda Sağlık Bakanlığındaki Daire Başkanı ile görüşme yapılıp, atamaların branş branş ve grup grup yapıldığı soruşturması bitenlerin belirtildiği denilse de, bu hususu Bakanlığın uygulama süreçlerinde yaşanan işlemlerden kaynaklandığından üst düzey girişimler yapılarak sorunun çözümü noktasında çalışmalar başlatılacağı bildirilmiştir.

4) Görevde olanlardan hemen hemen tüm kurumlara görüş yazılarının gittiği, sadece Ticaret Meslek Lisesi Muhasebe bölümleri için henüz karar alınmadığı, karar alındıktan sonra görüş yazılarının sağlık, adalet gibi bu durumda olan kurumlara bilgi verileceği belirtilmiştir.

5) Görevde olanlardan düz lise mezunlarından Hizmetli’den Memur unvanına, Teknisyen’den Tekniker unvanına atamalarda mahkemelerinin kazanıldığı, Ancak Adalet Bakanlığın gibi Sosyoloji Mezunlarına Sosyolog unvanını görevde yükselme şartıyla reddettiği bu durumda olan diğer kurumlardaki unvanlarda da reddedildiği dile getirilmiş ve bizim ifademiz olarak mahkemeye başvurulması gerektiği fikir alışverişinde bulunulmuştur.

Bilgilerinize.

Bir yanıt yazın