AÇIKLAMA (07.05.2023)

Kıymetli Kardeşlerim,

12.08.2021 tarihinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına sunduğumuz aşağıda başlıkları bulunan taleplerinizi içeren dosyamızla ilgili daha önceden gelişmeleri Bakanlık yetkililerinden bilgi aldıkça paylaşmış ve sürecin sonucunda tüm ayrıntıları paylaşacağımızı belirtmiştim.

Öncelikle şunu belirtmek gerekirse bugüne kadar tüm taleplerinizi YAŞADIĞINIZ DAYANILMASI ZOR SIKINTILARINIZ DAHİL AYRINTILARIYLA BAKANLIK YETKİLİLERİNE İLETTİĞİMİZİ BİLMENİZİ İSTERİM. Bakanlık taleplerinizi olumlu ya da olumsuz karar veren makamdır.

Bugüne kadar mücadelemiz sürdü sürmeye de devam edecektir. Bu konuda asla mücadeleden dönmeyeceğimizi özellikle bilmenizi isterim.

12.08.2021 tarihinde sunduğumuz dosyamızdaki talepleriniz hakkında Bakanlık yetkililerine Sn Bakanımız talimat vermiş dosyamız olumlu bir süreçte gitmekteydi.

Sn Bakan Yardımcısı dahil Çocuk Hizmetleri Genel Müdürümüz ile aralıklı görüşmelerimiz sürmüştü ve süreç rayında gidiyordu. Bize de taleplerimize dair sosyal medya vs paylaşımlarına gerek yok süreç olumlu bekleyin dediler. Önce 2022 Ağustos, Ekim, Aralık vs açıklanacak dediler. Bu yüzden uzun süre paylaşım yapmadan bekledik.

Bakanlık yetkilileri bizlerle görüşmelerinde sürecin olumlu ilerlediğini bildirmişlerdi. Ancak gelinen aşamada deprem ve TBMM seçime gitmesi sonucu sürecin olumsuz sonuçlandığını ve herhangi bir paylaşıma gerek yok bekleyin, bazı talepleriniz unvan vs olumlu diyip verilen sözlerin tutulmaması öncelikle beni derinden üzse de mücadeleye seçimden sonra kaldığımız yerden devam edeceğimizi bilmenizi isterim.

Aşağıda taleplerimiz GERÇEKLEŞEN ve GERÇEKLEŞMEYEN olarak ayrı ayrı belirtilmiştir.

#GERÇEKLEŞMEYEN TALEPLERİMİZ

Yeni bir kanun çıkması gerekli olan ve bu nedenle Kanun teklifini ilgilendiren 4 konunun bazıları(Unvan vs) için; kanun teklifi tamam TBMMye gönderdik dediler sonra kurumlardan olumsuz cevap var dediler. TBMMye gönderilmediğini geçtiğimiz hafta öğrendik. Bunu hayatım boyunca unutmayacağım bu beni çok üzdü ve kandırılmak çok zor.

➡️1)Yurttan 18 yaş öncesi Koruması Kaldırılanların Kamuda İstihdamı,

➡️2)Kamuda Müstafi sayılanlara(işten çekilenler ya da göreve başlatılmayanlar) BİR DEFAYA MAHSUS OLMAK Kamuda İstihdamı,

➡️3)Öğrenime göre Unvanına atanamayanların unvanlarına atanması düzenlemesiyle,

➡️4)Evlenenlere BELLİ BİR MİKTAR Çeyiz Yardımı (2828 Kanunun 32. maddenin yeniden düzenlenmesi) gibi hususlar ele alınmıştır.

➡️İşe girişte istenen sağlık raporu ücretinin Bakanlıkça ödenmesi,

➡️Askere giden kardeşlerimize maddi ve manevi destek sağlanması,

➡️Mahkemeyi Kazananlara SED yardımı sağlanması,

➡️TOKİ Faizsiz ev kredisi,Faizsiz Banka Kredisi,

➡️Başka kurumlarda çalışan kardeşlerimizden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına nakil ederek istihdamı(Öğretmen, sosyolog vb.)

➡️Kamu ve Özel sektörde önemli görevlerde bulunan kardeşlerimizin ödüllendirilmesi.

#GERÇEKLEŞEN TALEPLERİMİZ

➡️YURTTAN AYRILMADAN 16 YAŞINDAN itibaren SOSYAL HAYATA dair ve KAMUDA İSTİHDAMDA 657 ve KAMU PERSONELİNDEKİ tüm uygulamalara yönelik ayrıntılı EĞİTİMLER VERİLMESİ,

-Yönetmeliğe eklendi. (6.9.2023 resöi gazetede yayımlanan yönetmelik madde 34/4-a maddesi)

➡️Yurttan ayrılış sonrası işe girene kadar Barınma sorunu çözülmesi,

-Genelge çıkarıldı. (09.12.2021-1993455 sayılı Çocuk Hiz. Genel Müdürlüğü Genelgesi)

➡️ Kardeşlerimizin becerilerine yönelik yetenek taraması.(Sanat, spor vs.)

-Kültür ve Turizm Bakanlığı ile protokol imzalandı.

➡️Uluslararası Çocuk Şurası

-Çocuk Şurası Gerçekleşti.

➡️Mevzuat görüşlerinde STKların görüşleri alınması.

-Mevzuat değişikliklerinde görüşlerimiz alınmaya başlandı.

➡️2828 ve 5385 sayılı Kanunun uygulanmasına yönelik çalıştay yapılması.

-STK Çalıştayları yapıldı ve bu çalıştaya da dosyamızı sunduk.

Kıymetli Kardeşlerim, bu yolda çok yordular ve hele ki bürokrasinin o heybetli dağlarını sabırla ve uyum içerisinde yürütmek için gerek hakaret gerek bazen tehditlerle ve gerek bir çok kez bizi küçük düşürücü laflar yediysedek ve bana saldırılar olduysa da hepsini içime attım. Nedeni ise sizler için başarmak önceliğimiz olduğundan. Bazen her şey anlatılmıyor. Ankara’da her görüşmemiz iş oldu bitti manası asla taşımıyor. Çok umutluydum umudumu yeşertmemek için bürokrasi çok direndi.

Önümüzdeki süreçte bürokrasiyi yenmek için sizlerin güçlü desteği şarttır.

#GERÇEKLEŞMEYEN TALEPLERİMİZLE ilgili seçim sonrasında;

Sizlerin de görüşlerine de yer verilecek olan etraflı hazırlayacağımız taleplerimize ait rapor,  Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlık Makamına ve İLGİLİ YERLERE yeniden sunulacak ve taleplerimizi gerçekleşene kadar mücadelemiz daha etkin faaliyetlerle sürecektir.

Daha önceden sosyal medya, tvler, yazılı basın etkinliği ile taleplerimizi dile getirmiştim.

Ben de sizler gibi 20 sene yuva yurtta büyüdüm sizin taleplerinize karşı asla susmam.

Daha etkin faaliyetler noktasında sizlerin güçlü desteği için bildirimlerde bulunacağız.

Sözümden dönmeyecek sonuna kadar başarmak için mücadeleye devam edeceğiz.

Henüz gerçekleşmeyen taleplerinizle ilgili hakkınızı benden yana helal edin, ancak bu talepler gerçekleşene kadar mücadelemiz geri adam atmadan devam edecektir.

Yukarıda belirtilen AÇIKLAMALAR SONUCU TAKDİRİ SİZLERE BIRAKIYORUM.

Sizler gibi kocaman bir ailemiz olduğu içinde hepinizden gurur duyuyorum. İYİ Kİ VARSINIZ.

Bilgilerinize sunarım.

YADER Genel Başkanı