5/Ekim/2021

2021 EKİM AYINDA KAMUYA YAPILACAK TERCİHLER HAKKINDA!!!

Kıymetli Kardeşlerim,

2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu’nun ek-1 maddesi gereğince kamuya yerleştirmesi yapılacak kardeşlerimizin 2021 Eylül Dönemi tercih işlemleri Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından ayrılması sonucunda kamuya yerleştirmelerdeki iş ve işlemlerin bundan böyle ilgili mevzuat gereğince Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülmekte olduğundan,  2021 Eylül dönemi tercih işlemlerinin 2021 Ekim ayı içerisinde yapılmasına dair çalışmalarının son aşamaya geldiği ve Ekim ayında tercih işlemlerinin yapılacağı anlaşılmaktadır.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 2021 Ekim ayı içerisinde tercih kılavuzunun kısa zamanda ilan edileceği ve herhangi bir sıkıntı olmayacağından kardeşlerimizin emin olması ve endişe etmemeleri gerekmektedir.

Tercihler öncesinde;  e-devletten DEVLET MEMURİYETİ için ve KAMUya verilmek üzere adli sicil kaydı ve arşiv kaydı olanların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48/A maddesindeki hususlara göre sıkıntılarının olmamasına dikkat edilmesi gerekmekte, aksi takdirde bu madde de belirtilen sicil kaydı veya arşiv kaydı olanların tercihlerini yapmaları sonucu yerleştikleri kurumlarda göreve başlatılmalarında sıkıntı olabileceği hususlarına dikkat etmeleri gerekir.

30 Tercih hakkı tanınacak tercihler öncesi yerleşeceğiniz kurumların sosyal haklarına ve genel iş durumlarına dair aşağıdaki linkte de ayrıntılar bulunmaktadır.

TERCİHLER AÇILDIĞINDA KURUMLARI ARAŞTIRMADAN VE DANIŞMADAN ACİLEN ONAYLAMAYIN!!!

YERLEŞTİRME SÜRECİ VE GÖREVE BAŞLAMA SÜRECİ:

1-2021 EKİM AYI TERCİH VE KURA İŞLEMİ,

2- YERLEŞTİĞİNİZ KURUMLARIN WEB SİTESİNDEKİ DUYURULAR KISMINDA YAYIMLANACAK BELGELERİN KURUMLARA TESLİM SÜRESİ EN FAZLA 2 HAFTA.

3- KURUMLARCA İSTENEN BELGELERDE DOLDURACAĞINIZ GÜVENLİK VE ARŞİV ARAŞTIRMASI FORMUNDA BELİRTTİĞİNİZ EV ADRESİNİN BULUNDUĞU İL’DE GÜVENLİK SORUŞTURMASI VE ARŞİV ARAŞTIRMASININ EN FAZLA 3 VEYA 6 AY İÇİNDE OLUMLU SONUÇLANMASI SONUCU GÖREVE BAŞLAMA.

2021 Eylül ayı tercih dönemine katılacak tüm hak sahibi kardeşlerimize önemle duyurulur.

YADER Genel Başkanı

KAMU SOSYAL HAKLAR RESMİ GAZETE GÜNCEL